Ferides

Ferides és una òpera en dos actes amb argument i música de Jofre Bardolet Casadevall i llibret de Pol Blancafort Baulenas. L’obra vol, per una banda, retre homenatge a l’estil mozartià; i per l’altra reivindicar la creació en llengua catalana. 

L’acció se situa en un poble indeterminat de Catalunya al final de la guerra civil espanyola. Les tropes nacionals han ocupat ja tot el territori català però els habitants del poble, gent de profundes conviccions republicanes i amb anhels de llibertat, no han perdut encara l’esperança d’aconseguir la victòria final.

Malgrat els girs colpidors de la història, el trist context de confrontació entre els bàndols contraris, la guerra cruel, els odis, les venjances i els desamors, res és suficient perquè finalment s’acabi imposant l’amor, les ganes de viure i la confiança en un futur millor.

L’òpera va ser estrenada el 18 de juliol del 2021 al teatre L’Atlàntida de Vic, amb una gran rebuda del públic.

El juny del 2023 es va reestrenar en una versió amb menys músics per tal de fer-ne possible una gira. Ferides va arribar a Barcelona el setembre del 2023 amb molt bona acollida per part de la crítica. Actualment estan previstes diverses funcions arreu de Catalunya.

Equip artístic:

Núria – Judit Muñoz

Pere – Joan Mas

Mariona – Marina Torra

Joan/Salazar – Joan Garcia Gomà

Glòria – Ainhoa Aguilar

Jaume – Lluís Vergés

 

Noctes Cor de Cambra

 

Direcció musical i composició – Jofre Bardolet

Direcció escènica – Jordi Arqués

Repertorista – Joan Espuny

Escenografia i vestuari – Clàudia Serra

Foto: Erola Albesa

Camerata de Música Catalana

La Camerata de Música Catalana (CMC) és una orquestra de corda de nova creació amb seu a Barcelona que té per a objectiu posar en valor el patrimoni musical de Catalunya.

Formada per músics provinents de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i del Conservatori del Liceu, la CMC es nodreix d’una generació de joves que tenen la voluntat de fer música de qualitat i contribuir a enriquir el panorama orquestral de Catalunya.

Una de les principals mancances d’aquest context és la poca rellevància de la música clàssica de compositors catalans. És una llàstima que sigui tan poc habitual gaudir de música en directe escrita per autors de casa nostra a les grans sales i equipaments de Catalunya.

Sovint la interpretació de compositors com Joaquim Serra, Juli Garreta o Enric Morera es redueix a la seva producció de música per a cobla (meravellosa, d’altra banda!), mentre el seu repertori cambrístic, orquestral o operístic queda en l’oblit. La CMC neix amb el clar objectiu d’omplir aquest buit i contribuir així a la recuperació, socialització, promoció i divulgació del repertori orquestral català posant en valor l’obra de compositors actuals i dels segles anteriors que sens dubte no compten amb el reconeixement que mereixen.

Suite Nadalenca

Suite Nadalenca és una obra per a quintet de corda, quartet de vent fusta i percussió, quatre solistes vocals i cor de veus blanques, amb música de Jofre Bardolet Casadevall i text de Pere Puig Font, de vint-i-cinc minuts de durada. L’obra musica sis poemes basats en elements nadalencs sovint mancats de protagonisme a partir d’una música de llenguatge neo-clàssic.

Va ser estrenada el desembre del 2020 a l’Església dels Dolors de Vic. Des d’aleshores s’interpreta cada any l’últim cap de setmana abans de Nadal.